Gestoofde inktvis

Informatie


Inktvissen zijn een zeer oude en sterke dierengroep. Vermoedelijk zijn ze ongeveer 500 miljoen jaar geleden ontstaan.Inktvissen komen enkel in zout water voor en leven in alle wereldzeeën. Ze zijn in staat om van kleur te veranderen. De meeste inktvissen groeien snel en hebben een kort leven.

Vis van de week

Gestoofde inktvis, gerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • 800gr pijlstaart inktvis
  • 1tl verse tijm
  • 1el verse peterselie, gehakt
  • 3el olijfolie
  • 400gr tomatenstukjes uit blik
  • Peper en zout
  • 1 ui, gesneden
  • 1,5dl rode wijn
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 3dl water
  • Bereiding


  • Maak de inktvis schoon. Spoel deze af en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
  • Verhit de olie in een grote vuurvaste schotel en laat hierin de schoongemaakte inktvis op een matig vuurtje onder voortdurend roeren lichtbruin worden.
  • Draai het vuur lager en bak de ui, het knoflook en de tijm 5 minuten mee tot alles zacht is.
  • Roer de tomaten, de rode wijn en het water erdoor, breng het geheel aan de kook en zet de schaal dan ongeveer 2uur in een voorverwarmde oven van 140graden. Voeg tot slot peterselie en peper en zout naar smaak toe.
  • Tip van Hollemans

      Dit recept kan dienen als een goede basisstoofpot. Voordat u de peterselie toevoegt, kunt u nog extra vis, zoals coquilles, allerlei stukken vis filet, grote garnalen of zelfs gekookte kreeft toevoegen. U dient het geheel dan nog 2 minuten te laten koken en met peterselie, peper en zout op smaak brengen.