Cajun heilbotfilet

Informatie


Er zijn meerdere soorten heilbot te verkrijgen. Groenlandse heilbot is een vrij flauwe vis. De Pacifische heilbot is een beter alternatief voor de heilbot uit de Atlantische Oceaan. De vis wordt, omdat hij zo groot van formaat is, meestal in moten of filets verkocht.

Vis van de week

Cajun heilbotfilet, gerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • 800gr heilbot filet
  • 1tl gemalen komijn
  • Halve tl gedroogde tijm
  • 2el volle yoghurt
  • 1tl paprikapoeder
  • Halve tl oregano
  • 1el limoensap
  • 1tl mosterdpoeder
  • Plantaardige olie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • Halve tl cayennepeper
  • Kleine aardappelen, gemengde salade
  • Bereiding


  • Dep de vis droog met keukenpapier. Vermeng de yoghurt met het limoensap en bestrijk de vis hiermee aan beide kanten.
  • Vermeng knoflook, komijn, paprikapoeder, mosterdpoeder, cayennepeper, tijm en oregano. Bestrooi de vis aan beide kanten met dit mengsel en wrijf het er goed in.
  • Bestrijk een grillpan of zware koekenpan met wat olie. Laat hem zeer heet worden en bak de vis in ca. 3 minuten op een hoog vuur, tot de onderkant mooi bruin is.
  • Bestrijk de visfilet zonodig opnieuw met wat olie, keer ze om en bak ze nog 3minuten, of tot ze geheel gaar zijn. Serveer ze direct, met kleine aardappelen en gemengde salade.