Heilbotrolletje met vanillesaus

Informatie


Er zijn meerdere soorten heilbot te verkrijgen. Groenlandse heilbot is een vrij flauwe vis. De Pacifische heilbot is een beter alternatief voor de heilbot uit de Atlantische Oceaan. De vis wordt, omdat hij zo groot van formaat is, meestal in moten of filets verkocht.

Vis van de week

Heilbotrolletje met vanillesaus, gerecht voor 2 personen

Ingrediënten


  • 200ml visbouillon
  • 2 vanillestokjes
  • Peper en zout
  • 100ml droge witte wijn
  • 8 eetlepels room
  • Stoommandje
  • 2 eetl ciderazijn
  • 400gr heilbotfilet
  • 1 eetl sjalotsnippers
  • 450gr diepgevroren groentemix
  • Bereiding


  • Doe de visbouillon, de witte wijn, de ciderazijn en de sjalotsnippers in een pan. Laat tot de helft inkoken (ca 10 minuten). Snijd de vanillestokjes door en schraap de vanille in het ingekookte mengsel.
  • Voeg de room toe en laat opnieuw, onder voortdurend roeren, tot de helft inkoken (5 minuten). Breng op smaak met wat peper en zout.
  • Halveer de visfilets in de lengte, breng ze op smaak met peper en zout. Rol ze daarna op en prik er een half vanille stokje door.
  • Vul het reservoir van de stomer met water. Leg de groentemix in het onderste mandje van de stomer. Breng op smaak met wat peper en zout.
  • Zet de deksel erop en laat 5 minuten stomen. Leg de visfilets in het bovenste mandje, dek af en laat 6 minuten stomen. En klaar is kees