Heekfilet met tijm

Informatie


Heek wordt ook wel zeesnoek genoemd. De vis is het hele jaar door goed verkrijgbaar. Heek is grijszilver van kleur, en wordt maximaal 1,8 meter lang.

Vis van de week

Heekfilet met tijm, gerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • 4 heekfilets
  • Geraspte schil en sap van 1 citroen
  • Fijn geraspte citroenschil en
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • Halve el citroensap (extra)
  • Takjes verse tijm ter garnering
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 2el olijfolie
  • 4 takjes verse tijm
  • Zout en peper
  • Bereiding


  • Leg de heekfilets op de bodem van een grote braadslee en strooi het sjalotje, de plakjes knoflook en tijm erover. Bestrooi ze met flink wat zout en versgemalen peper.
  • Besprenkel ze met citroensap en olijfolie. Bak de filets ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180graden, tot ze zich gemakkelijk laten verbrokkelen. Dien ze op, gegarneerd met fijn geraspte citroenschil en takjes verse tijm.