Gegratineerde heek

Informatie


Heek wordt ook wel zeesnoek genoemd. De vis is het hele jaar door goed verkrijgbaar. Heek is grijszilver van kleur, en wordt maximaal 1,8 meter lang.

Vis van de week

Gegratineerde heek voor 2 personen

Ingrediënten


  • 2 heek filets à 200gr
  • 125ml slagroom
  • Halve eetlepel citroensap
  • Zout en peper
  • 200gr tagliatelle
  • Halve eetlepel suiker
  • Geraspte kaas
  • 15gr boter
  • 2 bolletjes stemgember, fijn gesneden
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 250gr gekookte bietjes, dun geschild
  • Bereiding


  • Verwarm de oven voor op 180graden. Leg de visfilets in de ovenschaal en bestrooi ze met zout en peper. Roer de kaas, mosterd en 4 eetlepels slagroom door elkaar en verdeel dit over de vis.
  • Bak de kabeljauw in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing beetgaar in kokend water met zout. Verwarm de boter en de rest van de slagroom in een pan en roer de bietjes erdoor.
  • Breng de bietjes op smaak met zout en peper, citroensap en suiker en kook ze zachtjes ongeveer 5 minuten. Voeg de gember toe. Serveer de vis met de pasta en de bietjes.
  • Tip van Hollemans

      U kunt eventueel het gerecht besprenkelen met wat gembersiroop voor een extra lekkere smaak.