Harder uit de oven

Informatie


Harders hebben twee rugvinnen, één rugvin met meestal 4 stekels en een tweede vin met vinstralen en een buikvin met 5 vinstralen. De zijlijn nauwelijks zichtbaar (indien aanwezig). Harders worden hoogstens 90 cm lang. Ze verplaatsen zich in scholen en voeden zich met kleine wieren.

Vis van de week

Harder uit de oven, een gerecht voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 1750gr harder schoon zonder kop
  • Citroensap
  • Groene olijven, in stukjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
  • 1tl oregano
  • Bereiding


  • Spoel de harder schoon onder de kraan, dep hem droog en besprenkel hem met citroensap, peper en zout. Doe vervolgens wat oregano en de knoflook in de buikholte. Laat dit een half uurtje intrekken. Verwarm de oven voor op 200graden.
  • Vet een ovenschaal in waar de vis in zijn geheel in past. Leg de vis erin en doe de olijven eroverheen. Zet de schaal gedurende 20 minuten in de oven.
  • Serveer met rijst en roergebakken groenten.