Griet met tomatenvinaigrette

Informatie


Griet verandert, net als de tarbot, van kleur al naar gelang de plaats waar hij gevangen is. Op zanderige bodems heeft griet bijna de kleur van tong en op modderige ondergrond de kleur van pure chocolade.

Vis van de week

Griet met tomatenvinaigrette, gerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • 3 grote vleestomaten, fijngesneden
  • 120ml olijfolie extra vierge
  • 2 sjalotjes of 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
  • 4 grietfilets, op de huid
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • Groene salade
  • 6el fijngehakte gemengde verse kruiden peterselie, koriander, basilicum, dragon, kervel of bieslook
  • Bereiding


  • Vermeng tomaten, sjalotjes of ui, knoflook en kruiden in den middelgrote kom. Roer de olie erdoor en breng de saus op smaak met peper en zout. Dek de kom af en laat hem 1 uur staan op kamertemperatuur, zodat de smaken zich kunnen vermengen.
  • Verwarm de grill voor. Bekleed een grillplaat met folie en bestrijk deze met wat olie.
  • Bestrooi de vis met zout en peper. Leg hem op de folie en bestrijk hem met wat extra olie. Gril de vis 5 tot 6 minuten, tot hij licht gebruind en gaar is.
  • Schenk de saus in een steelpan en verwarm hem enkele minuten. Serveer de vis met de saus en een groene salade.