Groene garnalen curry

Informatie


Garnalen zijn kleine kreeftachtigen. Zowel in zout als in zoet water komen garnalensoorten voor, maar de meeste soorten leven in zee. Garnalen zijn het hele jaar door goed te krijgen.

Vis van de week

Groene garnalen curry, gerecht voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 2el plantaardige olie
  • 1 stengel citroengras, gekneusd en fijn
  • 10 tot 15 blaadjes basilicum
  • 2el groene curry pasta
  • 250ml kokosmelk
  • 4 groene pepers, in plakjes, garnering
  • 1kg rauwe koploze garnalen
  • 2el vissaus
  • 4 citroenblaadjes, gescheurd
  • Halve komkommer, ontpit, in reepjes
  • Bereiding


  • Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de groene curry pasta toe en bak hem tot hij borrelend en geurig is. Pel de schil van de koploze garnalen en verwijder de staartjes.
  • Voeg de gamba’s, citroenblaadjes en citroengras toe. Bak dit 1 tot 2 minuten, tot de garnalen roze zijn.
  • Roer de kokosmelk erdoor en breng deze aan de kook. Laat het geheel ca. 5 minuten sudderen, tot de garnalen gaar zijn. Laat ze niet te gaar worden.
  • Voeg de vissaus, komkommer en basilicum toe bestrooi het gerecht met de groene pepers en dien het op.