Garnalenloempiaatjes

Informatie


Garnalen zijn kleine kreeftachtigen. Zowel in zout als in zoet water komen garnalensoorten voor, maar de meeste soorten leven in zee. Garnalen zijn het hele jaar door goed te krijgen.

Vis van de week

Garnalenloempiaatjes, recept voor ongeveer 30 stuks

Ingrediënten


  • 50gr mihoen en 3 fijne lenteuien
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 200gr filodeeg, in vierkantjes (15cm)
  • 1 wortel, luciferdunne reepjes
  • 1 tl sesamolie
  • 1 eiwit, geklopt
  • 50gr peulen, in lengte fijngesneden
  • 2 el lichte sojasaus
  • Plantaard. frituurolie, donkere sojasaus
  • 30 gekookte garnalen
  • 1 el chilisaus
  • Zoete chilisaus en zoetzure dipsaus
  • Bereiding


  • Maak de mihoen klaar volgens gebruiksaanwijzing en snijd hem daarna in grove stukken. Breng water met wat zout aan de kook en blancheer gedurende 1 minuut de wortels en peulen. Giet de groenten af en spoel een keer na met koud water. Laat de groenten opnieuw uitlekken en dep ze daarna droog met keukenpapier. Meng de groenten met de mihoen, de garnalen, het knoflook, de sesamolie, de soja en de chilisaus. Zet dit even weg.
  • Vouw de vierkantjes filodeeg diagonaal in driehoekjes. Leg een driehoekje met de naad naar boven en leg in het midden ervan een lepel van de vulling. Vouw de grote punt van de driehoek over de vulling heen en sluit het geheel met de 2 andere hoeken. Bestrijk de hoeken met het geklopte eiwit, zodat ze plakken. Maak zo ook de overige loempiaatjes.
  • Vul een frituurpan op steelpan voor een derde met olie en verhit deze tot 190graden, of tot een stukje brood in 30sec bruin wordt. Frituur de loempiaatjes per 4 of 5 tegelijk in 1 tot 2 minuten gaar. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.