Roergebakken garnalen met paksoi

Informatie


Garnalen zijn kleine kreeftachtigen. Zowel in zout als in zoet water komen garnalensoorten voor, maar de meeste soorten leven in zee. Garnalen zijn het hele jaar door goed te krijgen.

Vis van de week

Roergebakken garnalen met paksoi voor twee personen

Ingrediënten


  • 2 knoflookteentjes
  • 200gr grote garnalen
  • 3 eetlepels olier
  • Halve theelepel gember poeder
  • 1 struik paksoir
  • Halve kippenbouillontablet
  • Halve theelepel gemalen komijn
  • 1 ui
  • 2 theelepels gembersiroop
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 rode Spaanse peper
  • 3 eetlepels geraspte kokos
  • Bereiding


  • Pers 1 knoflookteentje uit boven een kom en roer de gemberpoeder, de komijn en het citroensap erdoor.
  • Schep de garnalen erdoor en laat die ca. 30min marineren
  • Maak intussen de paksoi schoon en snijd de bladen in smalle repen. Pel en snipper de ui en het andere knoflookteentje. Maak de peper schoon, halveer hem en verwijder desgewenst de zaadjes ( die zijn het scherpst ). Snijd de helften in smalle reepjes.
  • Verhit de olie in een wok en fruit de ui- en knoflooksnippers ca. 2 min. Roerbak de reepjes paksoi en peper ca. 5 minuten mee. Laat, op een hoog vuur, het vrijgekomen vocht verdampen.
  • Verkruimel de bouillontablet boven de groenten en roer de garnalen en de gembersiroop erdoor. Roerbak het geheel nog even tot de garnalen warm zijn. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en strooi de geraspte kokos erover.