Roergebakken garnalen in limoenboter

Informatie


Garnalen zijn kleine kreeftachtigen. Zowel in zout als in zoet water komen garnalensoorten voor, maar de meeste soorten leven in zee. Garnalen zijn het hele jaar door goed te krijgen.

Vis van de week

Roergebakken garnalen in limoenboter voor twee personen

Ingrediënten


  • 12 rauwe grote garnalen
  • 1 knoflookteentje
  • 2 rode Spaanse pepers
  • 1 eetlepel gesnipperde koriander
  • 2 limoenen
  • 125g boter
  • Bereiding


  • Pel de garnalen, maar laat de staartjes zitten. Maak de pepers schoon, halveer ze en verwijder desgewenst de zaadjes ( die zijn het scherpst ). Snijd de helften in smalle reepjes. Pers 1 limoen uit en snijd de andere in partjes.
  • Verhit 75gr boter in een koekenpan en pers de knoflook erboven uit. Voeg de garnalen en de reepjes peper toe en roerbak het geheel ca. 3 minuten tot de garnalen gaar zijn.
  • Neem de pan van het vuur en roer het limoensap en de rest van de boter erdoor. Laat de boter al roerende smelten.
  • verdeel de garnalen met de limoenboter over voorverwarmde borden en strooi de koriander erover. Garneer met partjes limoen.