Gestoomde forel met sojasaus en gember

Informatie


Forel is een bekende zoetwatervis en komt in het wild nog maar weinig voor. De naam 'zalmforel' is een fantasienaam, de zalmforel wordt namelijk gevoerd met speciaal voer waarin garnalen verwerkt zijn. Daardoor is het visvlees roze van kleur.

Vis van de week

Gestoomde forel met sojasaus, rijstwijn en gember, gerecht voor 2 personen

Ingrediënten


  • 2 forellen, met kop
  • 2tl droge sherry
  • 60ml sojasaus
  • 1el verse gember, julienne gesneden
  • Halve tl sesamolie
  • 2el gehakte koriander
  • 1tl witte wijnazijn
  • 2 lente uitjes, gesnipperd
  • Bereiding


  • Was de vis en dep hem droog met keukenpapier. kerf beide kanten van elke vis 3x in en leg de vis in een ondiepe ovenschaal.
  • Meng de sojasaus, sesamolie, azijn, droge sherry en gember. Giet een beetje van dit sojasausmengsel in de vis en giet de rest erover.
  • Zet de schaal in een grote bamboe stoommand of metalen stoompan die u op een pan met zacht kokend water heeft geplaatst. Dek de pan af en stoom de vis 15 minuten. Til een zijde van de vis op om te zien of de binnenkant rond de graat niet meer doorschijnend is. Stoom de vis net zolang tot dat het geval is.
  • Verwijder het deksel en bestrooi elke vis met koriander en lente ui. Serveer de vis met rijst.