Gestoomde forel met sojasaus en gember
Informatie
Forel is een bekende zoetwatervis en komt in het wild nog maar weinig voor. De naam 'zalmforel' is een fantasienaam, de zalmforel wordt namelijk gevoerd met speciaal voer waarin garnalen verwerkt zijn. Daardoor is het visvlees roze van kleur.
Bereiding
Was de vis en dep hem droog met keukenpapier. kerf beide kanten van elke vis 3x in en leg de vis in een ondiepe ovenschaal.
Meng de sojasaus, sesamolie, azijn, droge sherry en gember. Giet een beetje van dit sojasausmengsel in de vis en giet de rest erover.
Zet de schaal in een grote bamboe stoommand of metalen stoompan die u op een pan met zacht kokend water heeft geplaatst. Dek de pan af en stoom de vis 15 minuten. Til een zijde van de vis op om te zien of de binnenkant rond de graat niet meer doorschijnend is. Stoom de vis net zolang tot dat het geval is.
Verwijder het deksel en bestrooi elke vis met koriander en lente ui. Serveer de vis met rijst.