Forel met kerrie- sinaasappelboter

Informatie


Forel is een bekende zoetwatervis en komt in het wild nog maar weinig voor. De naam 'zalmforel' is een fantasienaam, de zalmforel wordt namelijk gevoerd met speciaal voer waarin garnalen verwerkt zijn. Daardoor is het visvlees roze van kleur.

Vis van de week

Forel met kerrie- sinaasappelboter, gerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • 25gr zachte boter
  • Olie
  • 1tl kerriepoeder
  • 4 partjes sinaasappel ter garnering
  • 1tl geraspte sinaasappelschil
  • Gekookte aardappelen
  • 4 forellen, zonder kop
  • 300gr Lamsoor of zeekraal
  • Bereiding


  • Vermeng boter, kerrie, sinaasappelrasp, peper en zout. Rol het mengel in de folie en leg het ca. 10 minuten in de diepvries.
  • Bestrijk de vissen geheel met olie en bestrooi ze royaal met peper en zout. Snijd ze aan beide kanten 3x diagonaal in.
  • Snijd het boterrolletje in kleine plakjes en steek deze in de inkepingen. Leg de vissen op de grillplaat en bak ze, afhankelijk van de dikte, ca. 3 tot 4 minuten aan elke kant onder een voorverwarmde, flink hete grill. Garneer ze met sinaasappelpartjes de lamsoor of zeekraal en gekookte aardappelen.