Amandel forel

Informatie


Forel is een bekende zoetwatervis en komt in het wild nog maar weinig voor. De naam 'zalmforel' is een fantasienaam, de zalmforel wordt namelijk gevoerd met speciaal voer waarin garnalen verwerkt zijn. Daardoor is het visvlees roze van kleur.

Vis van de week

Amandel forel, een gerecht voor twee personen

Ingrediënten


  • 2 forellen zonder kop
  • 75gr geschaafde amandelen
  • Enkele druppels tabasco
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl worcestersaus
  • 3 bosuien, fijngesneden
  • Halve theelepel paprikapoeder
  • 2 tl citroensap
  • 2 el versgehakte peterselie
  • 125g boter
  • 1 tl geraspte citroenschil
  • Bereiding


  • Bestrijk en grillpan licht met olie. Leg de forel met het vel op het rooster. Meng de olijfolie met het paprikapoeder en bestrijk de vis hiermee. Leg de forel ongeveer 12 cm onder de hittebron onder de grill en laat hem in 5 a 6 minuten gaar, maar niet te droog worden.
  • Smelt intussen de boter in een pan. Voeg de amandelen toe en bak ze goudbruin. Voeg worcestersaus, citroensap, citroenrasp en tabasco toe en meng goed.
  • Haal van het vuur, voeg bosui en peterselie toe en verdeel het mengsel over de gegrilde forel.