Thaise kruidige dorade

Informatie


De dorade is een zeebrasemachtige. Deze vis is het hele jaar goed verkrijgbaar. De vis heeft een lange rugvin, pas op voor de stekels die hierop zitten!

Vis van de week

Thaise kruidige dorade, gerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • 4 dorades schoon maar met kop
  • 2 lente uitjes, dun gesneden
  • Bananenbladeren
  • 2el Thaise rode currypasta
  • 1 limoen
  • 4el kokosmelk
  • 1 teentje knoflook, in dunne plakjes
  • Extra schijfjes limoen als garnering
  • Bereiding


  • Spoel de schoongemaakte vissen schoon, laat ze uitlekken. Kerf de vissen over de flanken in 3x per zijde. Leg elke vis op een laag bananenbladeren of folie.
  • Snijd de helft van de limoen in dunnen plakjes en steek deze met de plakjes knoflook in de inkepingen in de vis. Strooi de lente uitjes over de vis.
  • Rasp de schil van de resterende halve limoen en knijp het sap eruit. Meng dit met de currypasta en kokosmelk. Schep het mengsel over de vis.
  • Wikkel de bananenbladeren of folie geheel om de vis en bind de pakketjes dicht. Bak ze 15 tot 20 minuten op een matig hete barbecue, onder af en toe keren. Serveer ze met schijfjes limoen.