Dorade met venkel

Informatie


De dorade is een zeebrasemachtige. Deze vis is het hele jaar goed verkrijgbaar. De vis heeft een lange rugvin, pas op voor de stekels die hierop zitten!

Vis van de week

Dorade met venkel, gerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • 800gr venkel
  • 4 dorades
  • 6el olijfolie
  • Citroensap
  • 200ml witte wijn
  • 100gr zwarte olijven
  • Witte peper en zout
  • Boter om ovenschaal in te vetten
  • Bereiding


  • Maak de venkel schoon, was hem, snijd hem in dunne schijfjes en hak het groen fijn. Fruit de schijfjes in porties met 4 el olijfolie in 6 tot 8 minuten. Doe er daarna wijn, peper en zout bij en laat de groente afgedekt op een niet te hoog vuur 5 minuten sudderen. Verwarm de oven voor op 200graden.
  • Besprenkel de vis met citroensap en strooi er wat peper en zout op. Vet vervolgens een ovenschaal in, verdeel de venkelschijfjes en leg de dorades er bovenop. Besprenkel het geheel met de resterende olijfolie. Leg er daarna de olijven en het venkelgroen op en bedek het met aluminiumfolie. Bak de vis in ca. 20 minuten in de oven gaar.
  • Serveer de vis in zijn geheel en verdeel de venkel en de olijven op 4 borden. Giet de wijnsaus erover. Lekker met gebakken aardappeltjes.