Dorade in masalamengsel

Informatie


De dorade is een zeebrasemachtige. Deze vis is het hele jaar goed verkrijgbaar. De vis heeft een lange rugvin, pas op voor de stekels die hierop zitten!

Vis van de week

Dorade in masalamengsel, een gerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • 3 of 4 dorades, schoon met kop
  • Voor de masala
  • 1tl komijnzaad
  • 2tl zout
  • 8el gedroogde kokos
  • 6 teentjes knoflook
  • Sap van 1citroen
  • 115gr verse koriander
  • 2tl poedersuiker
  • Schijfjes limoen
  • 8 verse groene pepers
  • 2tl citroensap
  • Bereiding


  • Was de vis goed af en dep ze droog. Snijd ze met een scherp mes aan beide kanten 2x diagonaal in.
  • Wrijf de vissen van binnen en van buiten in met zout en citroensap en laat ze 1 uur staan. Dep ze goed droog met keukenpapier.
  • Vermaal alle ingrediënten voor de masala met een stamper en vijzel of in een keukenmachine. Vul de vissen met het masalamengsel en wrijf de resterende masala in de inkepingen en over de gehele buitenkant van de vis.
  • Leg elke vis op een apart stuk ingevette aluminiumfolie. Wikkel de folie strak rond de vissen. Leg ze in een stoompan of stoom mand en stoom ze 20 minuten of bak ze 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200graden. Serveer met schijfjes limoen.