Dorade uit de oven met bacon

Informatie


De dorade is een zeebrasemachtige. Deze vis is het hele jaar goed verkrijgbaar. De vis heeft een lange rugvin, pas op voor de stekels die hierop zitten!

Vis van de week

Dorade uit de oven, een gerecht voor twee personen

Ingrediënten


  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 plakjes bacon
  • 6 zwarte olijven, in schijfjes gesneden
  • 1 rode ui, fijn gensipperd
  • 4 dorade filets
  • 2 eetlepels basilicum, gehakt
  • 4 tomaten, in 4 parten snijden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Peper en zout
  • 2 eetlepels tijm, gehakt
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • Bereiding


  • Verwarm de oven voor op 190graden en vet een ovenschaal in met olie. Doe de ui, tomaten en kruiden in de ovenschaal.
  • leg de bacon op een schone snijplank. Leg de visfilets op een plakje bacon. Bestrijk de filets met tomatenpuree, bestrooi met wat citroenrasp de olijven en basilicum.
  • Vouw nu de bacon om de vis zodat het mooie pakketjes worden.
  • Leg de vispakketjes bovenop de groente in de ovenschaal. Kruid met wat peper en zout. Bedek de schaal met aluminiumfolie en zet de schaal 15 minuten in de oven.
  • Haal de folie vervolgens van de schaal en laat nog eens 10 minuten bakken tot de bacon bruin is. Garneer met wat basilicum en serveer bijv. met peultjes.