Bereiding
Voor de kruidensaus, doe de eierdooiers, knoflook, basilicum, peterselie en citroensap in een vijzel of keukenmachine en stamp of meng alles tot een luchtige, romige saus. Schenk de olie er met een theelepel druppel voor druppel bij en blijf stampen of mengen tot het mengsel dikker wordt. Schenk de olie er dan met een dun straaltje bij.
Giet de wijn en bouillon in een koekenpan en voeg de saffraan, het laurierblaadje en de peperkorrels toe. Breng alles op laag vuur aan de kook. Doe vervolgens de zalmfilets in de bouillon en laat deze ca. 5 minuten garen (hangt van de dikte van de filets af). Doe dan na 2 minuten de garnalen erbij en laat deze ca 3 minuten mee koken (de garnalen kleuren rood wanneer ze gaar zijn). En doe het coquille vlees 1 minuut na de garnalen erbij. De coquilles hebben een kook tijd van ca. 2 minuten. Haal na de verstreken tijd het vis vlees uit de pan en verdeel dit over de 4 voorverwarmde borden. En zet in ieder bord een schaaltje met de kruidensaus. Garneer de borden met schijfjes citroen en serveer met gebakken aardappeltjes.