St.-jakobsschelpen op bladsla

Informatie


Een Coquille of Sint-Jakobsschelp is een mantelschelp die voorkomt in de Middellandse Zee. De dieren leven van planktonische organismen en andere zwevende voedseldeeltjes wat zij verkrijgen door met behulp van hun kieuwen het zeewater te filteren.

Vis van de week

St.-jakobsschelpen op bladsla, voorgerecht voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 1 sjalot
  • 1tl dijonmosterd
  • 2el boter
  • 250gr gemengde bladsla
  • 4el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2el sherryazijn
  • 12 coquilles, zonder schelp
  • Gemalen knoflook
  • Zout en peper
  • Citroensap
  • Bereiding


  • Schil de sjalot en hak die fijn, was de sla en laat die uitlekken. Maak van de sherryazijn, peper zout, mosterd en olijfolie een marinade. Voeg er de sjalot aan toe.
  • Was de st. jakobsschelpen, dep ze droog, besprenkel met een beetje citroensap en doe er peper en zout op.
  • Verhit de boter in een pan en bak het schelpvlees 3 tot 4 minuten. Strooi gemalen knoflook over het vlees.
  • Verdeel de slablaadjes over de borden (eerst dopen in de marinade). Leg op elk bord 3 coquilles. Besprenkel het geheel lichtjes met de marinade.