Gebakken knoflook ansjovis

Informatie


De ansjovisachtigen vormen een familie van kleine vissen en leven aan de kust. In tropische streken trekken zij ook wel de rivieren op. Een paar soorten ansjovis leeft uitsluitend in zoet water. Ze bereikt gemiddeld een lengte van zo'n 20 centimeter, heeft een afgeronde snuit en een korte onderkaak. Het voedsel bestaat uit dierlijk plankton.

Vis van de week

Gebakken knoflook ansjovis, voor 4 personen

Ingrediënten


  • 1kg verse ansjovis
  • Voor het tomaten brood
  • 2el olijfolie, 2el fijngehakte peterselie
  • 2 grote, rijpe vleestomaten
  • 4 teentjes knoflook
  • 8 sneetjes brood met korst, geroosterd
  • Fijngetrapte schil van 2 citroenen
  • Bereiding


  • Maak de ansjovis goed schoon. Spoel ze af in een kom water en laat ze voorzichtig in het vergiet lopen, om ze vervolgens goed uit te laten lekken.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de knoflook teentjes tot ze zacht zijn.
  • Voeg de ansjovis toe en bak ze 4 tot 5 minuten. Bestrooi ze met citroenschil, peterselie, zout en peper.
  • Snijd de tomaten doormidden en wrijf het geroosterde brood ermee in. Gooi het vel daarna weg. Serveer de sardines met het tomaten brood.