Hollemans Vishandel


Familiebedrijf sinds 1921

De vishandel werd in 1921 opgericht door W.J. Hollemans (1892). Hij verkocht voornamelijk riviervis zoals paling, voorn, bot en spiering ingekocht a.d. haven van moerdijk. En verkocht deze in omliggende polders en dorpjes rondom moerdijk.

Halverwege de jaren 30 kreeg hij hulp van zijn 2 jongste zonen Cor en Willem. In de oorlog werd er niet op de rivier gevist. Na de oorlog pakte W.J. Hollemans sr. en jr. de draad weer op en gingen zij ook markten bezoeken.

Intussen was W.J. Hollemans jr getrouwd met Toos die ook haar steentje bijdroeg in de verkoop (Toos is nu nog steeds actief binnen de zaak). Wim en Toos kregen 2 zonen die, hoe kan het ook anders, Wim en Cor werden genoemd.

Toen Wim en Cor hun schooltijd achter de rug hadden zijn ze beide in de zaak gegaan (1968 en 1972). Er werd nu ook al volop verse zeevis verkocht en met de komst van de buitenlanders zoals Spanjaarden, Turken, Marokkanen en Antillianen groeide het assortiment nog meer. De vraag naar vis werd groter, dus ook de echtgenotes (Corrie en Ineke) van, de inmiddels getrouwde, Wim en Cor moesten er aan geloven en werden ook vaste medewerkers in de vishandel.

Ook de zoon van Wim en Corrie Hollemans, u raad het al, Wim jr. (vierde generatie W.J. Hollemans) is na zijn schooltijd (1994) vast in de zaak komen werken.

Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag: Markt Breda
Woensdag: 8:00 - 13:00
Donderdag: Markt Breda-Noord
Vrijdag: Markt Breda
Zaterdag: Markt Rotterdam
Zondag: Gesloten

W.J. Hollemans (tweede genaratie) staat voor de bakfiets.

Dit is Wim (derde generatie). Hij staat haring schoon te maken.

Dit is Wim (vierde generatie). Hij staat haring schoon te maken.


Home | Onze vis | Over Hollemans | Contact
Vishandel Hollemans Moerdijk | Steenweg 99 | 4781 AN Moerdijk | 0168 412387